Video

Vidar Kristensen

"Post Tenebras Lux"


Dette vakre og usedvanlig intime verket av Kristensen er en fryd å spille. Det er dessuten et stykke som, til tross sitt litt krevende tonespråk kommuniserer effektivt med publikum. Stykket ble skrevet i 2011, men revidert i forbindelse med turné i 2017, hvor denne live-innspillingen ble gjort. Cellisten er fabelaktige Randi Birkeland.

Ottorino Respighi

"Prelude on a Gregorian Melody no 3"


Respighi er mest kjent for sin orkestermusikk, men han nedkom også med et lite knippe pianostykker. Deriblant er 3 preludier over gregorianske melodier. Dette er nummer 3, og er et fantastisk og sørgmodig stykke.

Rolf Gupta

"Ex"


Rolf Gupta's "Ex" for fiolin og piano. Dette verket ble skrevet i 1985. Dette er en live-innspilling fra 2016, med meg på piano og Olga Rakvåg på fiolin.

Nikolai Medtner

"Sonata Reminiscenza" op. 38 no. 1


Min favorittkomponist, Nikolai Medtner. Denne sonaten er en av hans mest spilte verk, noe som ikke sier all verdens - han er fremdeles en veldig ukjent komponist. Men når man hører denne sonaten så kan man lure på hvorfor han er så ukjent. Langsom og vakker musikk, stappfull av spennende temaer og karakterer. Medtner's musikk oppleves ofte som fortellinger - små verk er noveller og store verk er romaner. "Sonata Reminiscenza" er en liten roman, nærmere det man på engelsk kaller "novella" - mellomting mellom roman og novelle.

Copyright @ Erik Haugan Aasland