Lyd

Alfred Gammelsæter

"Hommage à Edvard Grieg" op. 17 no. 1–2


Live-innspilling fra Arendal i 2016, av Alfred Gammelsæter sitt fantastiske verk "Hommage à Edvard Grieg", skrevet i 2010. Dette er 2 små sykker som åpenbart er fritt inspirert av to lyriske stykker av Grieg, og oser av Gammelsæter sitt særegne og velklingende tonespråk.

J. S. Bach/F. Busoni

Nun komm der Heiden Heiland


Dette er en innspilling fra 2006, da jeg bare såvidt hadde begynt seriøse piano-studier. Pianospillingen er brukbar, men det beste er klangen fra det gamle Bechstein-flygelet vi hadde i stua på den tiden. Flygelet er fra 1891, og har en vidunderlig bjelle-aktig klang som passer fint på dette koral-preludiet av Bach, transkribert fra orgel til piano av Busoni.

Sergei Prokofiev

Piano Sonata no. 8 op. 84


Et ufattelig mesterverk av en sonate. Den er faktisk så bra at den troner på min topp 3-liste av sonater, i godt selskap med Rachmaninoff sin første sonate op. 28, og Nikolai Medtner sitt episke mesterverk "Night Wind"-sonata, op. 25 no. 2.

Dette er den tredje av tre "krigs-sonater", og er ufattelig dyster, voldelig, kataklysmisk, sarkastisk, og dessuten vakker. Live-innspilling fra 2016.

Copyright @ Erik Haugan Aasland